Ontharen lichaam

Last van ongewenste haar groei op uw lichaam? De specialisten van Moyzo helpen u er van af.

Door middel van waxen blijven de haren voor een langere tijd weg. De haren worden met de gehele follikel verwijderd met warme wax, dit heeft het voordeel dat de haren langere tijd nodig hebben om de follikel te herstellen, met het gevolg dat de haren langzamer groeien en soms zelfs helemaal niet meer terug komen. Op elk huidgebied is de groeifase van een haar anders, en kan het verschillen per onderdeel hoe snel deze terug komen. Gemiddeld genomen heeft u er 3 tot 6 weken plezier van.

Ook zijn de specialisten gespecialiseerd in huid en haar afwijkingen, zoals bijvoorbeeld hirsutisme. Voor vragen hierover kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

‘’Last van ingegroeide haartjes of een geïrriteerde huid? Wij kunnen u helpen!’’

Na het scheren kunnen er ingegroeide haren ontstaan, dit is in 70 % het gevolg. Waxen helpt u om van de ingegroeide haren af te komen, de haartjes worden namelijk bij het waxen recht uit de huid verwijderd, waardoor de haar ook weer recht naar boven zal groeien. Met scheren worden de haren schuin afgesneden vlak boven de huid. Door druk op de huid, bijvoorbeeld door uw broek, kunnen de haren niet meer omhoog groeien, en groeien ze in uw huid. Onze specialisten kunnen ingegroeide haren verwijderen. Dit is een aparte behandeling, en kan ook eventueel bij geboekt worden bij een wax behandeling. De ingegroeide haren worden op een professionele en hygiënische manier handmatig verwijderd.

Nabehandeling:

Na het waxen is het belangrijk om de huid te kalmeren en te verkoelen. De specialisten nemen hiervoor ruim de tijd. Dit heeft als voordeel dat de roodheden sneller wegtrekken en de huid goed kan herstellen.

Voordelen van waxen:

  • De haren langer weg
  • De haren komen minder snel en zachter terug
  • Kleine donshaartjes blijven meestal helemaal weg
  • Scheren is niet meer nodig
  • Na het waxen voelt u geen stoppels

Nadelen van waxen:

  • Er kan pas gewaxt worden als de haren minimaal 4 mm zijn
  • Als u zelf aan de slag gaat met de hars kan het zijn dat de haren er in de verkeerde richting verwijderd worden, de kans op het ontwikkelen van ingegroeide haren is dan groter. Onze specialisten adviseren om de waxbehandeling niet zelf te doen.

Nazorg:

  • Na de waxbehandeling is het verstandig om 24 uur te wachten met zonnen of de zonnebank. Dit heeft te maken met de gevoeligheid van de huid.
  • Na het waxen kan de huid nog 1 dag rood en geïrriteerd zijn, dit is normaal en zal afnemen zodra u de behandeling vaker uit laat voeren. De specialisten adviseren om na het waxen de huid 10 min extra af te koelen met koud water, bijvoorbeeld met de douchekop.
  • Ook worden producten zoals bodylotion afgeraden om na het waxen aan te brengen. Deze producten bevatten vaak alcohol en parfum, en kunnen de huid doen irriteren.